torek, 3. februar 2009

FRANCOZI SE DELAJO FRANCOZE V HOLLYWOODU


Narobe svet. Tako boge reklame pa že dolgo ne! No namen so dosegli, če drugje ne, pa vsaj pri meni. Krivec je Renault, konkretno reklama za
Clio. Kraj dogajanja USA, natančneje Hollywood. Ah nič ni tako na tej reklami kot se zdi na prvi pogled. Francoz prodaja American dream? Ja res tule nekaj ne štima. Pa Francozi so vendar nacionalisti, temelj evropske kulture, da ne naštevam. Ja in ravno Amerika, kjer se sesuvajo vrednote post kapitalizma. In poanta vsega? Aja v Ameriki že desetletja ne prodajajo več Renaultov. Ja brihni so tile američani ni kaj.

Kratek opis: Hollywood
Glupi turisti si ogledujejo "bogate" američane, ki imajo parkirane velike ameriške gare pred hišami. Takoj ko glupi turisti zginejo za vogal, zamenjajo gare za Cliote in se odpeljejo v boljšo in še svetlejšo prihodnost in lalalalalalala... Kam se že odpeljejo, najbrž na obrobje mesta, kjer imajo kamp prikolice v katerih po novem živijo. Ja hiše jim je že zdavnaj zaplenila banka... Ja taista banka, ki ima delnice neke avtomobilske megakorporacije... In megakorporacija jasno zahteva denar od države... In država pošlje na mednarodno vesoljsko postajo vesoljce. In edina stvar, ki jo vidijo in je delo človeških rok? Ja zaloge avtomobilov vendar.

2 komentarja:

Robert Kaše pravi ...

Ta reklamna akcija me spominja na kampanijo "Yugo America" v katero se je nekoč (koncem 80-ih let) spustila Zastava iz Kragujevca.
Takrat so štartali na kao tretji avto za ameriško gospodinjstvo. Izkazalo se je, da so bili jugeci tako zanič, da so američani iz posla stoletja, kot se je to v Jugoslaviji predstavljalo, naredili pravo proti-kampanijo posmeha.
Imam občutek, da tudi Francozi ne bodo veliko več dosegli ... zlasti, če se bodo norčevali iz nekaterih ameriških ikon.

Fajfar pravi ...

Ja frsncozi so pogoreli na celi črti že v 70-tih, edino Colombo se je še vozil s tistim Peugeot 403 letnik 1959.
Yugotom bi mogoče uspel veliki met, hehe ampak žal niso šli v škatlo za prašek...ahhh