nedelja, 28. september 2008

STROJNI GOOGLE HUMOR


Google translate me je pošteno nasmejal. Pred nekaj časa so dodali nekaj jezikov med njimi slovenščino. Lahko ga mirno preimenujemo v Googlezhumor.

Upam, da slučajno ne bo prevajanja v obratno smer, recimo iz slovenščine v angleščino.
Američani kaj lahko preberejo-strojni prevod, da delamo atomsko bombo in potem nam ni pomoči... pa še sami bomo krivi... le kdo neki je delal na prevodih... prevod angleščine je najslabši, definitivno!... ocena: 1 in starši naj pridejo v šolo!!!

Kaj je arhitekturna titan, kot je pristopov do 100?
 Brazilija je zvezda arhitekt opravlja na delovnih
Oscar Niemeyer je 100 v soboto in zgleda v vsaki minuti. On shuffles, cloaked v dim cigare, iz njegovih drobnih studio, pomagal s svojo drugo ženo in dolgoročne aide, Vera, 38 let, njegov mlajši, s katerimi se je poročil lansko leto. Ta titan arhitekture, ki enkrat na boj z Le Corbusier, ki je zasnovana na mestu Brasilia in je opredeljeno videz Poslijeratni Brazilije kot João Gilberto opredelila svoj zvok, ki je predhodnje postmodernizma v arhitekturi, ki se je začel svojo kariero pred Wall Street Crash in ki , V svojo mladost, je bila brooding podobo Marlon Brando, je zdaj kot Skupljen in starodavne kot vazo dinastije Ming.

What does an architectural titan do as he approaches 100? Brazil's star architect carries on working
Oscar Niemeyer is 100 on Saturday and he looks every minute of it. He shuffles, cloaked in cigar smoke, from his tiny studio, helped by his second wife and long-term aide, Vera, 38 years his junior, whom he married last year. This titan of architecture, who once battled with Le Corbusier, who designed the city of Brasilia and defined the look of postwar Brazil just as João Gilberto defined its sound, who prefigured PostModernism in architecture, who began his career before the Wall Street Crash and who, in his youth, was the brooding image of Marlon Brando, is now as shrunken and ancient as a Ming vase.

PS... Ja...Oskar je največji modernist svojega časa!

1 komentar:

SHKORO pravi ...

...SMEH....ne moreš verjet...lp....