nedelja, 8. junij 2008

DRUŽBA ŠE NI ZRELA...

Dve paraleli. Dva medija. Internet in televizija. Dva najpopularnejša medija. Oba sporna...
Cilji so enaki: samopromocija za vsako ceno. Saj poznate staro marketinško zgodbo... Če ti zmanjka idej so tu še živali in otroci. In okrog otrok se svet vrti.
In prav je takoo, Oskarja za Oskarja. Ja če se dan za dnem mučiš zaradi honorarja da preživiš otroka okej, naj ti bo. Ampak ko začneš modrovati o pravici do zasebnosti, to je pa čisto druga pesem. Zakaj se oglaša prav oseba, ki medijsko eksploatira svojega otroka? Paradoksalno, a simptomatično na svoj bizaren način.

Izbor urednika in TV voditelja Trenj, je bila najmanj žaljiva. Žaljiva za gledalce. Tako nizek nivo glavnine akterjev je res sramoten.  Estradna mešanica je bila primitivno strupena. Vrhunec pa smo doživeli z živalsko poroko. Uredniku je tudi tokrat uspel veliki met, gledal sem celo oddajo in se čudil... Zaključek je bil: DRUŽBA ŠE NI ZRELA...

Vsi tudi nenadoma pozabijo, da je zasebnost vrednota in da smo upravičeno zadovoljni, da se ne vtikamo v druge in drugi v nas. Svoboda ni samo svoboda pred organi represije, ampak tudi pred sosedi in za sosede. Moralisti pa nas zdaj v stilu ameriškega Sveta za nacionalno varnost opozarjajo lalalalalala lalala lalalala.... tako naprej (Crnkovič-Oskar in jaz)20. 5. 2008

Obema sporočam da je družba zrela, senzibilna in dojema sporočila. Ker smo vestni in svobodmisleči sosedi, čutimo dolžnost da vama pomagamo! Za začetek priporočamo avtocenzuro... Če omenjena terapija  ne bo dala željenih rezultatov pa je nujno potrebno poseči po popolni abstinenci... No elektrika je vedno v igri... Oba si pa čisto zares zaslužita svoja Oskarja!

Ni komentarjev: