sobota, 12. april 2008

ROBOTI




Roboti! Roboti! Na Japonskem so že realnost. Največji napredek so naredili, ko so ukrotili gravitacijo. Japonski roboti hodijo, tečejo, so majhni in vsak dan bolj pametni! Vsi največji konglomerati razvijajo svoje robote in to ne samo industrijske. Kako velik napredek so storili v zadnjih desetih letih je fascinantno! Razvoj robotov in umetne inteligence je za japonske univerze stvar prestiža!

RoboCup 2008 se bo odvijal na Japonskem. To je svetovno prvenstvo v nogometu. In nova priložnost da japonci postanejo svetovni prvaki v robo nogometu. Vsaj v enem hehe.

ASIMO je legenda med roboti. Prvi robot, ki je hodil tekel in se sprehajal po stopnicah. In to ni majhna stvar. Zadevaje zapletenejša kot na prvi pogled. Še najbližja je rehabilitacija in ponovno učenje hoje pri raznih motoričnih poškodbah spodnjih udov. Asimo sestalno  posodablja in potuje po svetu.

WASEDA talker je govoreči robot.Je pravi nakladač. Njegov glas ni sintetičen. Glas ima  anthropomorphičen. Da ne klobasam in pametujem si oglejte link...

TWENDY-ONE robot. Hišni pomočnik-pomočnica! Oglejte si, kaj vse obvlada...

Ni komentarjev: