sreda, 9. april 2008

JUHCA

Juhca! Veste kako nastane japonska tradicionalna juhca! Miso se je vsaj ampak res vsaj enkrat na dan! Receptov je toliko kakor za joto pri nas. Ampak samo ena je prava juhca Miso. Sama juha ni nič posebnega posebnost je da je večna. Ja večna juha, je nesmrtna. Ker jo samo dodelujejo, je lonec z jušno osnovo (stock)  vedno v loncu. Ko gredo v trgovino dodajo novo zelenjavo in tako v nedogled. Če imate nekaj arheološke sreče, potem lahko izkoplete tudi deset let staro sestavino z juhe-kakšno algo... arhiva... Ja ampak v bistvu se pa izgubi tisti čar, da vam mama naredi juho ko pridete recimo iz potovanja... Juha vas vedno čaka... Če nimate doma, juha vas zopet čaka v konzervi, samo pogrejete in to je to. In končno boste zlezli izpod maminega krila! Japonci že vedo kako gre tooo... 

Ni komentarjev: