petek, 28. november 2008

TEORIJA PREMIC

Ko premica dokončno obrne smer...

TEORIJA PREMIC- PARALAKSA

Paralaksa... (ko postane čiščenje avta opsesija, ko na potovanju planiraš novo potovanje, ko si doma več kakor v najetem flatu, ko si aktiven a nisi aktivist,ko iščeš in iščeš a ne najdeš ker ne veš kaj sploh iščeš). Ja tudi teorija premic ima svoj paradoks.

ponedeljek, 24. november 2008

TEORIJA PREMIC 5%


in RASTE...

TEORIJA PREMIC


in raste... in raste...

TEORIJA PREMIC 5%

Teorija premic. Se kdaj sprašujete, kaj hudiča se dogaja z mojimi frendi. Nobene stične točke, nič, nada. Pa taki prijatelji smo bli...
Ja teorija premic vas je uničla in to dobesedno. Ena majhna napaka, paralaksa in majhna nesoglasja pri sedmih, desetih, petnasjtih letih se v dekadah spremenijo v kolosalna odstopanja. Malo časa preteče in premici sta še zelo skupaj in ja štekamo se vsaj mislimo takoo.... In z leti se jasno razdalja veča... in večaaa...

sobota, 15. november 2008

2GOSPODINJSTVA

Danes mi je pošteno premetavalo  avto, ko sem se vozil po avtocesti Razdrto-Sežana. Ja neka nevidna energija v obliki vetra je bila. Ah takoj sem se spomnil našega izjemnega dosežka pri tranziciji na obnovljive vire energije. 
Prihodnost je v vetru pravijo Nemci, ki so sedaj uradno v recesiji. 12% vseh svojih energetskih potreb krijejo z veterno energijo. No mi jim sledimo s polnim vetrom. Številka je enaka, samo enko vzamete stran in zamenjate procente v količino. Ja dve imamo, da jim ne bo dolgčas. In močni sta, eksperimentalni. Pokrijeta namreč potrebe dveh povprečnih družin. Ja tempa sploh pa volje nam ne manjka, saj se zadeve lotevamo na zelooo znanstven način. Metode me spominjajo na registracijo novih zdravil...
Ma jaaa dinozavri so krivi, da so pa iz njih nastali ptiči pa itak že vsak osnovnošolec veee...... Neee meteorit že ni mogel biti... Jaaaa veter to bo tooo....veter v laseh in sveča v roki.

četrtek, 6. november 2008

1% = 100%

Jesen, čas za moje redne onkološke zdravniške preglede. In pred vsako serijo pregledov so potrebne interne rjave napotnice... Blizu moje ambulante se nahajajo prostori fundacije za pomoč mladim ozdravljenim od raka. 
Približno pedeset jih zboli vsako leto.Onkološki oddelek Pediatročne klinike na Vrazovem trgu 1 v Ljubljani se bo kmalu preselil v novo onkološko kliniko. Upajmo, da je okolje zdravo, saj beton, železo in steklo niso ravno sinonim za zdravo bivanjsko okolje. 1% vseh obolelih za rakom je otrok. Če je otrok vaš jih je 100%!

ponedeljek, 3. november 2008

EKO TOČKA / EKO-EGO

Maraton je v mestu... Ja teden dni je že od dogodka... Kakoo hitro čas teče... Mimo naše hiše je bila speljana proga za vrle tekače. 
Znano je, da fizični napori povečujejo dehidracijo telesa. Ja žeja nas daje in gasimo si jo z izdatnim uživanjem tekočin... In te odvečne tekočine morajo takoo ali drugače nekakoo iz našega telesa... Ja in ravno pred mojo hišo je neka čudna gravitacijska sila ustavljala maratonceee... Pri številki sedemdeset sem se naveličal opazovanja, da ne bi izpadel hmmm malo čuden... Ah tek naj bi bil zrav ampak tale urin na moje rože delujee zelo negativno, nič kaj eko in ozaveščeno ni to... Je pa čisto v stilu človeške egoistične biti... Ja tek je zdrav, predvsem za človeka in njegov EGO (EKO).
Organizacija je bila kot vedno legendarno odlična.